17 december: Memorial Music - kamerkoor Vox

Kamerkoor VOX is in 2015 opgericht door een aantal vrienden met een gezamenlijke passie voor zang. Sindsdien is dit projectkoor uit de Bommelerwaard uitgegroeid tot een gewaardeerd ensemble, waarbij voor ieder project rond de 24 geschoolde (amateur)zangers uit heel Nederland worden geselecteerd.

Met een kleurrijk repertoire van diverse muziekstijlen en periodes hoopt VOX, dat tijdens dit concert onder leiding staat van Kees Jan de Koning, het publiek te verrassen en ook kennis te laten maken met minder bekende werken.

VOX wordt op haar beurt wel eens verrast met de prachtige locaties waar gezongen mag worden, zo ook hier in het Maczek Memorial. Hoe bijzonder is het dat er op deze plek kerstmuziek klinkt van o.a. Poolse maar ook Russische componisten.

Muziek verbindt volkeren en met kerst klinkt de vredeswens. Het kerstconcert kreeg de titel ‘Dona nobis pacem’, naar het jubelende slotstuk van Bach’s Hohe Messe.

Kunnen onze verlangens, die in kersttijd zo gevoeld en gedeeld worden, beter uitgedrukt worden dan in muziek? Dona nobis pacem: Geef ons vrede.

** Met medewerking van koper kwintet Fohkes.

Entree: De toegang is gratis, maar na afloop kunt u een vrijwillige donatie doen die geheel ten goede komt aan de artiesten.

Datum: zondag 17 december 2023
Tijd: 10:30 – 12:00
Deuren Memorial open om 10:00
Locatie: Ettensebaan 17 A, Breda