25 juni: Memorial Music - Workshop: Het begin van de blues

Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd: de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Keti Koti betekent letterlijk: de ketenen verbroken. Tijdens deze editie van Memorial Music staan we stil bij een, nu wijdverbreide, muzieksoort die in de tweede helft van de negentiende eeuw onder barre omstandigheden ontstond: de blues. Deborah Jacobs is een bezield muzikant (basgitaar/zang) en gegrepen door de diepe emotie van de blues: 'Die emotie kun je zelfs voelbaar maken in je baslijnen, laat staan in de zang.'

Inspirerende workshop
Deborah Jacobs duikt met deze workshop in de ontstaansgeschiedenis van de blues. Naast dit inspirerende verhaal zal Deborah uiteraard ook de blues door het Memorial laten galmen. En… iedereen mag meedoen! Je mag meezingen, meeklappen of alleen luisteren, dat mag natuurlijk ook. We nodigen iedereen van harte uit om tijdens deze workshop de blues (beter) te leren kennen. Keep the blues alive and never forget!

Datum: zondag 25 juni 2023
tijd: 10:30 – 12:00 (incl. pauze)
Deuren Memorial open: 10:00
Entree: De toegang is gratis, maar na afloop kunt u een vrijwillige donatie doen die geheel ten goede komt aan de artiest.